Snart är det inflyttning – men nästa etapp dröjer

Inom kort är 14 nya bostadsrätter klara för inflyttning. Men sedan är det stopp. På grund av det osäkra omvärldsläget har FB Bostad pausat sitt stora projekt i Vimmerby.

Än så länge har det byggts 14 bostadsrätter i tre byggnader. Infarten till det nya bostadsområdet ligger mellan Skogsbackens förskola och VOK-stugan, i utkanten av Vimmerby.

Än så länge har det byggts 14 bostadsrätter i tre byggnader. Infarten till det nya bostadsområdet ligger mellan Skogsbackens förskola och VOK-stugan, i utkanten av Vimmerby.

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2023-06-19 06:00
undefined
Totalt ska det bli ett 40-tal bostadsrätter. Det är i alla fall tanken. Men än så länge är det "bara" 14 bostäder på plats. Det är oklart när nästa etapp kan dra igång.

För närvarande är det full aktivitet på Kartgränd – där Vimmerbys nya bostadsområde växer fram.

Byggjobbarna fixar med det sista innan de första familjerna kan flytta in. Det målas, läggs betongplattor, sätts upp lister och så vidare.

– Nu är det bara några veckor kvar innan de 14 bostäderna är helt klara. Det är inflyttning 5 juli och 24 augusti, säger projektledaren Andreas Ask.

undefined
Richard Backheden, som jobbar på AB Gilbert Gustafssons, ser till att utemiljön blir trevlig.

Totalt vill FB Bostad bygga ett 40-tal bostadsrätter i området (Brf Stubingränd), som ligger i anslutning till Täljstensgatan, Rådjursstigen och Kompassgränd.

När det blir verklighet återstår att se. Etapp 2 har nämligen pausats på obestämd tid.

– Just nu avvaktar vi lite. Det beror helt enkelt på den svaga marknaden för nyproduktion. Vi väntar på att ränteläget ska stabiliseras och att bostadsmarknaden ska komma i balans igen. Då drar vi igång etapp 2 som innehåller nio bostäder, säger Andreas Ask.

När kan det bli, tror du?

– Förhoppningsvis i början av nästa år, men det är svårt att veta. Det kan ändras fort åt båda håll.

undefined
Det är bara lite småfix kvar innan bostäderna är helt klara. Boytan är 94-107 kvadratmeter.

Magnus Boberg på Fastighetsbyrån är ansvarig mäklare. Han säger så här om läget:

– Rent generellt är intresset för nyproduktion svagt, både på spekulantsidan och entreprenörssidan, eftersom förutsättningarna är så oförutsägbara. Men vi har faktiskt fått in en del förfrågningar angående just Stubingränd de senaste månaderna. När läget stabiliseras och vi får klartecken kommer det gå sälja bostäder där igen. Det är inga konstigheter – det kommer bli ett kanonområde. 

undefined
Ludvig Fasth på Byggklason är arbetsledare. "Det har rullat på som planerat, vi har fått leveranserna i tid", säger han.
Varje bostadsrätt har en egen baksida där det ska bli gräs så småningom.
Varje bostadsrätt har en egen baksida där det ska bli gräs så småningom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!