Kom-igång-profil fick fart

Flera kilo lättare. Och mycket piggare. Förre hockeyspelaren Eric Johansson utsågs till lokal "kom-igång-profil" i landstingets hälsosatsning #hejakalmarlän och fick fart på träningen igen.
- Det känns jättebra. Jag orkar mer och sover bättre.

Vimmerby2014-10-03 06:32


Syftet med landstingets länsomfattande kampanj är att få länets invånare att komma igång och röra på sig. På några platser har man haft draghjälp av lokala "kom-igång-profiler".
- När jag slutade spela hockey fortsatte jag att äta lika mycket som jag gjort tidigare. Det gick ett tag, men sedan small det bara till, säger Eric Johansson, som blev Vimmerbys profil.
Han, som tränat många gånger i veckan sedan han var 12-13 år, hamnade i soffläge. Muskler försvann, fett kom till, tröttheten kom krypande.
- Jag hamnade i en situation där jag satt på jobbet och satt när jag kom hem. Man blir trött i huvudet, men inte trött i kroppen, och det påverkade sömnen negativt.
I våras drog han igång, med fotboll i Södra Vi och styrketräning varje morgon innan jobbet.
- I kombination med att jag minskade storleken på portionerna hände det förstås ganska mycket väldigt snabbt. Jag tappade ordentligt i vikt och såg att kroppen förändrades. För mig betyder det mycket. Snabbt resultat gör att jag blir mera målinriktad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om