Komedianterna får ekonomiskt stöd

Sällskapet Komedianterna beviljas finansiering från Ideell kulturallians för att klara sig igenom pandemin.

Amanda Perälä, Peder Legell och Lasse Handberg från Komedianterna, som nu är en av 216 föreningar/grupper som får stöd.

Amanda Perälä, Peder Legell och Lasse Handberg från Komedianterna, som nu är en av 216 föreningar/grupper som får stöd.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-06-01 08:22

Komedianterna får 50 000 kronor och det är pengar som betyder mycket eftersom man under en tid levt på sparkapital som egentligen var avsett för inköp av teknisk utrustning.

– Det här känns jättebra. Alla kulturföreningar har en tung tillvaro just nu och det här är pengar som vi kan använda till att göra satsningar vi behöver göra. Allt står på sin spets när vi inte kan spela föreställningar, säger Anders Enqvist som är kassör i Sällskapet Komedianterna.

Vad ska ni använda pengarna till?

– Pengarna kommer bland annat att gå till att digitalisera verksamheten mer. Kärnan i det vi gör kommer alltid att vara live på scen men tiderna förändras och vi behöver använda elektroniska medier för att locka folk, säger Anders Enqvist.

Närmare 600 lokala kulturföreningar runt om i landet har ansökt om stöd från Ideell kulturallians, som företräder 20 nationella organisationer som i sin tur har hundratusentals medlemmar inom den ideella kultursektorn.

– Vi är överväldigade av det stora intresse som visat sig under utlysningsperioden. Det är tydligt att det finns ett stort behov att fylla lokalt. Projekten visar på kraft, vilja och idérikedom, säger Calle Nathanson, ordförande för Ideell kulturallians, i ett pressmeddelande.

Projektet pågår under hela 2021 och stöttar det lokala kulturlivet under coronakrisen och i en återuppbyggnadsfas. Pengarna kommer via Postkodsstiftelsen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!