Komedianterna går ut med namnlistor

De har blivit erbjudna en fin och modern Tullportsteater. Men Komedianterna vill ändå inte flytta från den något luggslitna lokal de hyrt de senaste 21 åren. - Det är klart att vi förstår att det varit lyxigt för oss att ha en egen lokal - men vi kommer att kämpa för att behålla den lyxen, säger Lena Hellström, en av många bekymrade Komedianter.

Vimmerby2009-11-19 07:14


Teatersällskapet Komedianterna tar upp fajten för sin lokal på Storgatan - en lokal som ligger i en av de fastigheter kommunen vill sälja.
- Vi vill verkligen markera att vi är emot den här försäljningen, om nu någon skulle tro annat, säger Maja Westberg Enqvist.

Protestlistor
Amatörteatersällskapet hoppas nu att få Vimmerbybornas stöd, något de tror finns.
- Reaktionerna på stan går åt det hållet. Folk verkar bekymrade över att det här kan leda till att Komedianterna läggs ner, säger Thorsten Ungsäter, som var med och bildade föreningen på 1980-talet och som gärna påminner om att teaterverksamheten i Astrid Lindgrens Värld faktiskt startade i Komedianterna en gång i tiden och att föreningen haft såväl blivande proffsskådisar som ungdomar i behov av stöd och stimulans under sina vingar.
- Och hade Astrid Lindgren varit i livet hade hon definitivt slagit näven i bordet!
Protestlistor mot försäljningen kommer att läggas ut på olika platser i kommunen och den 30 november ska Komedianterna uppvakta kommunstyrelsen med vad de hoppas en hel hoper namn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om