Komedianterna planerar efter läge i Vimmerby

Komedianterna kommer fira jul internt i år och planerar framåt för deras verksamhet.

Några av komedianterna som tillsammans ordnade julfirandet 2019.

Några av komedianterna som tillsammans ordnade julfirandet 2019.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-12-24 12:00

Komedianterna står stadigt. Det stora intresset bland folk i Vimmerby och medlemmarna gör att teaterföreningen kan planera framåt i pandemitider. 

– Vi planerar och sen kanske vi får ta paus, säger Anders Enqvist vid Komedianterna i Vimmerby.

Vanligtvis brukar de hålla öppet för alla under julafton – för dem som vill se Kalle Anka på bioduk och äta julmat i gemenskap. I år blir det internt för medlemmarna. Anders Enqvist säger att de kommer bli mellan femton till tjugo medlemmar som samlas i lokalen under dagen. Knytkalas står på agendan.

– Det gäller att bita ihop och fortsätta. Vi har planer fram mot våren och nu ska vi öva inför det som kommer i slutet av mars eller i början av april, säger Maja Westberg Enqvist. 

Anders Enqvist menar också att det gäller att "bita ihop" under denna period och att de har goda förutsättningar för att kunna framföra för en mindre publik. De har redan anpassat sig efter läget, i somras genomförde de skogsvandring med högtalare och de har fått bidrag av Sparbanksstiftelsen i Vimmerby för att utveckla deras tekniska utrustning ytterligare.

Komedianterna kommer sätta upp en fars i slutet av mars eller i början av april 2022 som heter "Panik på klinik". De kommer ha nio medverkande och de ser positivt på att kunna genomföra detta trots läget. 

– Folk behöver skratta! Vi tänker att om det är färre i publiken än i ensemblen ställer vi in, annars kör vi, säger Anders Enqvist.

Komedianternas motto är att öva på som vanligt och att anpassa besökarantal efter rådande läge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!