Komedianterna tvingas ställa in hela föreställningen

På söndagskvällen meddelade Komedianterna att föreställningen "Panik på klinik", som skulle spelats under hösten, helt ställs in.

Det blir ingen "Panik på klinik" på Komedianten i höst. Tetaterföreningen tvingades kasta in hannduken efter att ha stött på en rad olika hinder.

Det blir ingen "Panik på klinik" på Komedianten i höst. Tetaterföreningen tvingades kasta in hannduken efter att ha stött på en rad olika hinder.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-10-17 09:39

Den idella teaterföreningen tvingas lägga ner projektet som de arbetat hårt med att skapa, skriver de själva i sina sociala medier.

– Ända sedan vi tog beslut om att spela föreställningen och började repetera så har det hänt dumheter. Det har varit Covidsjuka, maginflluensa, sjukdom hos nära anhöriga och gud vet allt. Vi har haft en parad av hinder och till slut så kände vi att vi var tvugna att slänga in handduken, säger teaterföreningens ordförande Anders Enqvist.

Enligt ordföranden har man aldrig tidigare ställt in en föreställning på det här sättet.

– Det har aldrig hänt utan har vi dragit igång ett projekt så har vi kört det i land, så det här var inget roligt beslut, säger Anders Enqvist.

Varför valde man att ställa in istället för att skjuta upp?

– Det fanns sådana tankar också. Vi har gjort ett jättearbete och teoretiskt sett så skulle vi kunna skramla liv i den till våren, men sen är det också så med amatörteater att vi hela tiden slåss om tiden, alla har sina yrkesliv och föreställningen spelas på fritiden. Ingenting är omöjligt men som det ser ut idag så kommer vi inte kunna spela den.

Kommer ni tillbaka med en ny föreställning?

– Absolut! Det som kommer närmst är en pjäs med vår ungdomsgrupp. De skulle egentligen spelat efter att vi var klara men nu kommer den tidigare. Sen kommer vi förmodligen också att köra lite julafton på Komedianten och vi har även diskuterat revy men det är inget som är klart än så länge, säger Anders Enqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!