Komedianterna uppvaktade med 400 namn

Komedianterna känner folkets stöd i kampen för sin lokal Komedianten på Storgatan. Nu vill de ha politikernas också. - Alternativet Tullportsteatern funkar inte för vår verksamhet, säger Maja Westberg Enqvist och Niklas Grundén, som igår uppvaktade kommunstyrelsen med skrivelse och namnlistor.

Vimmerby2009-12-01 07:13


Teatersällskapet Komedianterna hänger som bekant löst som hyresgäster i Komedianten, där de haft sin verksamhet i 21 år. Komedianten finns med på den lista över fastigheten kommunen vill sälja.
"De enda skäl vi hört som anledning till att vi ska tvingas bort från den här intima kulturlokalen är ekonomiska", skriver Komedianterna i en skrivelse, som igår togs emot av kommunstyrelsens ordförande Carl-Axel Centerstig, c.
Men Komedianterna är inte med på de ekonomiska uträkningarna.
"Det har sagts att kommunen gör underskott på fastigheten. Det har visat sig att uppvärmningskostnaderna är höga, bara oljan kostar 90 000 kronor om året.
Vi är inga ekonomer, likväl finner vi det märkligt att en kommunledning som vill gå i bräschen för ett fossilbränslefritt län samtidigt bränner av olja för 90 000 kronor om året i en av sina fastigheter.
Som vi förstått det skulle en investering i fjärrvärme halvera uppvärmningskostnaden och investeringen skulle vara betald efter ett drygt år".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om