Al Pitcher testar nya skämt i Vimmerby: "Ska bli jättekul"

När den kända komikern Al Pitcher kommer till Vimmerby är det upp till publiken att avgöra om han är rolig eller inte. Stoppet gör han som del av en turné där han testar nya skämt och showen är inbokad på en löningsdag - för ja, det sägs ju att smålänningar kan vara lite snåla.

Dagen innan Al Pitcher kommer till Vimmerby ska han besöka Vetlanda. "Det blir the rock'n'roll tour", säger han.

Dagen innan Al Pitcher kommer till Vimmerby ska han besöka Vetlanda. "Det blir the rock'n'roll tour", säger han.

Foto: Privat

Vimmerby2024-08-21 20:00

För några månader sedan gästade komikerduon Nisse Hallberg och Magnus Betnér Vimmerby med sin standup-show. De var nöjda med publiken och nu har samma artistbolag, Kulturaktiebolaget, bokat in komikern Al Pitcher till samma scen. Fredagen den 23 augusti uppträder han på Hotell Ronja.

– Jag har hört att smålänningar är kända för att vara snåla, så det är tur att vi bokat in det på en löningsdag, säger Al Pitcher skämtsamt när Vimmerby Tidning ringer upp för en förhandsintervju.

Turnén han är ute på går under namnet "Tid för skratt" och går ut på att han ska testa nya skämt och nya idéer för att se om de flyger. En del av materialet har Al Pitcher aldrig tidigare använt – så publiken i Vimmerby får höra det först.

– Det är både skrämmande och spännande, men det enda bra sättet att testa nytt material är inför en riktig livepublik. Man kan sitta hemma och skriva skämt eller irritera fru och barn med att säga dem högt, men i slutändan är det publiken som bestämmer om det är roligt eller inte.

undefined
När Al Pitcher testar nya skämt gillar han att åka runt till mindre städer istället för att bara besöka de större. På fredag kommer han till Vimmerby.

Litar du på att Vimmerbypubliken kan avgöra det?

– Jag litar på den svenska publiken överlag, de skrattar bara om de vill och inte för att de känner att de måste. Det jag gör är att jag spelar in showen och går sen tillbaka för att lyssna och titta på den, då märker man vad som gick hem och vad som inte funkar. Mitt enda mål är att få publiken att skratta.

Även om skämten är nya planerar Al Pitcher att köra på samma bana som han brukar – att på ett okontroversiellt sätt skämta om Sverige och hur det är för honom att leva här. Trots att han bott i Sverige i många år blir det här första gången han besöker Vimmerby.

– Egentligen vet jag inte så mycket om stan, men min kollega har pratat om Astrid Lindgrens Värld. Jag är ett stort fan av Astrid, men jag vet inte om det ser så bra ut om vi, två vuxna män, går runt i parken själva.

Även om det inte blir ALV för komikern den här gången planerar han att se sig omkring i stan under sin visit. Kanske blir Vimmerby föremål för inspiration till framtida skämt.

– Det som är lokalt och vardagligt för er kanske är jättekonstigt för mig som outsider. Det ska bli jättekul att komma till Vimmerby! Dagen innan ska jag till Vetlanda. Det blir "the rock'n'roll tour".

undefined
Nytt för den här turnén är bland annat att Al Pitcher pratar en del om hur det är att inte dricka alkohol, vilket innebär att det blir en del ganska personligt material.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!