"Kommer jobben säger man ja"

Artonåriga Emilia Andersson går tredje och sista året på Vimmerby gymnasium. Sextonåriga Olivia Jakobsson första året på samma skola.Inte det enda tonåringarna har gemensamt. Båda har upptäckts av modellscouter och är med i Stockholmsgruppens "New Faces". Och båda blev inkallade som modeller till finalen i första svenska omgången av "Project Runway".

Vimmerby2012-12-13 07:27


Tjejerna har varit med om det en och annan drömmer om. Att bli upptäckt. För Emilia hände det när hon var på väg hem från Mallorca med familjen. När de väntade på flygplatsen var det en kvinna som, bokstavligen talat, stirrade på henne.
- Jag var bara 14 och tyckte det var lite obehagligt och konstigt. När vi kom till flygplatsen i Sverige och väntade på vårt bagage fortsatte hon att titta på mig och jag undrade ju vad hon ville. Så kom hon fram och undrade hur lång jag var...

"Inget jag tänkt på"
När Emilia Andersson förstått att kvinnan var en modellscout från Stockholmsgruppen hade hon något att fundera över.
- Att bli modell var inget jag överhuvud taget tänkt på innan. Jag väntade några veckor, och sedan tänkte jag "varför inte?" och skickade in mina bilder.
Och hon gick vidare, efter att ha stått på tillväxt eftersom åldersgränsen är 15 år. Nu har hon några års erfarenhet och har bara gott att säga om Stockholmsgruppen.
- De jobbar väldigt seriöst och det känns tryggt.
Att det på samma gymnasium i samma småstad finns ytterligare en modell i Stockholmsgruppens "New Faces" är bara en slump.
Sextonåriga Olivia Jakobsson blev nämligen också upptäckt av en modellscout.
- Jag var på konsert i Göteborg sommaren 2011 och det kom fram en tjej och frågade lite och tog några foton. Jag trodde kanske inte att det var min grej, men tog chansen. Och jag har inte ångrat mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om