Kommer skolskjutsen fram idag? Vi har svaret

På grund av rådande väderläge kan störningar komma att ske i skolskjutstrafiken idag på morgonen.

Samtliga skolskjutsar verkar ha tagits sig runt på sina turer under fredagsmorgonen, enligt uppgifter från trafikentreprenörerna.

Samtliga skolskjutsar verkar ha tagits sig runt på sina turer under fredagsmorgonen, enligt uppgifter från trafikentreprenörerna.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-01-29 08:25

Flera turer kan komma att bli försenade och om väglaget är mycket dåligt kan turer komma att ställas in, skriver kommunen i ett pressmeddelande. 

Uppdatering 08.35:

–  Det verkar ha fungerat bra, jag fick en rapport för bara fem minuter sen och alla fordon ska vara tillbaka, säger Anders Fransson på Nilsbuss som totalt har ett 20-tal fordon som kör skolelever varje morgon i Vimmerby kommun.

Även de turer som körs av Vimmerby Taxi verkar ha tagit sig fram som de ska.

– Jag har inte hört något om några problem i dag, men vi är ju olika företag som kör så det är inte säkert att jag fått veta allt, säger Krister Bergqvist.

Vimmerby Taxi har fem fordon ute som kör skolskjutsar i Locknevi, Frödinge, Tuna och Rumskulla.

Enligt Anders Fransson var det mer problem på torsdagsmorgonen.

–  Då var det lite värre och en del chaufförer fick gå ut och skotta i snövallar på ladugårdsplaner och sånt, men det blev inte värre än lite förseningar. Alla turer tog sig runt då också. I natt har det inte kommit lika mycket snö som förra natten, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!