Kommun bad Lions om hjälp

På kommunens äldreboende Eken har de fått en tv - från Lions. Äldre- och handikappomsorgen i Vimmerby kommun måste nämligen se restriktivt på alla inköp och vädjade därför till välgörenhetsorganisationen om hjälp.

Foto:

Vimmerby2007-07-28 04:19

- Klart vi hjälper de gamla, men att kommunen inte ens kan ge dem en tv är så sorgligt att man knappt tror det är sant, säger Sven-Olof Månsson, past president i klubben.
I Lions Club är man van vid att få förfrågningar om hjälp. Men Sven-Olof Månsson, som fram till för några veckor sedan var president i Vimmerbyklubben - en post som nu innehas av Björn Gustafsson - blev minst sagt överraskad när Vimmerby kommun kom och bad om att få hjälp med en ny tv till de boende på Eken.
Den gamla hade nämligen trillat i golvet och som omsorgschef Chatarina Hafström skriver i sitt brev till välgörenhetsorganisationen; "äldre människor har ofta nöje och stor glädje av att se vissa tv-program".
- Klart de äldre vill se på tv - de har ju inte så mycket annat att göra, säger Sven-Olof Månsson.
På Eken är de förstås glada över den nya tv:n. Efter några helt tv-fria kvällar plockade man fram en reserv från samlingssalen. Men den nya 36-tummaren som dessutom är platt, så att rullatorer och andra hjälpmedel får svängrum, är rena rama fröjden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om