Kommunal toppchef slutar efter mindre än ett år

På måndagseftermiddagen kom nyheten att kommunens utvecklingschef Tommy Dahlgren lämnar sin tjänst, bara ett år efter att han tillträtt.

Vid årskifttet lämnar Tommy Dahlgren sin tjänst som kommunens utvecklingschef.

Vid årskifttet lämnar Tommy Dahlgren sin tjänst som kommunens utvecklingschef.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-09-26 16:19

I ett pressmeddelande skriver Vimmerby kommun att Tommy Dahlgren, som innan han fick tjänsten som utvecklingschef arbetade som gatuchef i kommunen, lämnar sin tjänst vid årsskiftet. Man skriver också i pressmeddelandet att processen att rekrytera en ny utvecklingschefchef snart kommer att påbörjas.

Tommy Dahlgren tillträdde tjänsten förra hösten och efterträdde då Thomas Svärd.

– Jag är mycket glad och tacksam över tiden inom Vimmerby kommuns organisation. Min ambition är fortsatt att bidra till Vimmerbys utveckling i den mån jag kan, och jag kommer att finnas kvar som deltidsbrandman inom kommunens räddningstjänst, säger Tommy Dahlgren i pressmeddelandet. 

undefined
Jag är mycket glad och tacksam över tiden inom Vimmerby kommuns organisation. Min ambition är fortsatt att bidra till Vimmerbys utveckling i den mån jag kan, säger Tommy Dahlgren i ett pressmeddelande.

Tommy Dahlgren skriver också att han efter årsskiftet kommer börja som ny drift- fastighetschef på Astrid Lindgrens Vimmerby AB, som bland annat driver Astrid Lindgrens värld och Astrid Lindgrens Näs. Dahlgren har tidigare arbetat, förutom som gatuchef, som chef för produktion och operationell effektivitet på BoKlok och varit park- och fastighetschef på Astrid Lindgrens värld.

– Det är mycket tråkigt att vår utvecklingschef väljer att avsluta sin tjänst. Tommy har varit mycket uppskattad för sina insatser, men också som person och medlem i koncernledningsgruppen. Vi känner stor tacksamhet för det han uträttat under sin tid hos oss och vill önska honom varmt lycka till i sitt nya uppdrag, säger kommunchefen Carolina Leijonram i pressmeddelandet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!