"Kommunal verksamhet går före"

Staffan Samuelsson vill expandera sin turistanläggning Oxgården. Men kommunen säger nej. Marken behövs till förskolans verksamhet. - Vi har sagt att vi prioriterar kommunal verksamhet, säger stadsarkitekten Bo Klarén.

Förskolan behöver marken. Staffan Samuelssons expansionsplaner kan gå i stöpet på grund av utbyggnationen av förskolan på området.

Förskolan behöver marken. Staffan Samuelssons expansionsplaner kan gå i stöpet på grund av utbyggnationen av förskolan på området.

Foto:

Vimmerby2014-03-05 07:09


Staffan Samuelsson vill utöka sin boendeanläggning Oxgården. En investering för fem-tio miljoner kronor ska ge 160 fler bäddar och beräknas öka antalet övernattningsnätter i Vimmerby med 1 500 nätter per år.
Men för att investeringen ska bli av krävs att kommunen säljer marken intill Oxgården. Samuelsson vill köpa cirka 2 000 kvadratmeter - men kommunen säger nej. Förskoleverksamheten på området ska byggas ut inom en snar framtid.
- Förskolan vill ha ytan som friområde. Hela området är utsatt för hård omvandling med en utbyggnad av förskolan. Utöver det har vi kommunens satsning på Näs och ett gruppboende. Det ger ett stort tryck på trafiken för de enheterna och genererar behov av parkeringsplatser. Marken räcker inte till och hittills prioriterar vi kommunal verksamhet, säger Bo Klarén.

"Inga invändningar"
Förskoleverksamheten ska gå från 60 till 110 platser och ligger under Vimarhems bord. Ombyggnationen uppskattas kosta elva miljoner och väntas stå klar under hösten 2015. Men det är inte förskolan Norrgården som byggs ut, utan Norrskenet som idag används av socialförvaltningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om