Kommunala överförmyndare knyter ihop sig

Två överförmyndarmyndigheter har blivit en. Sedan årsskiftet har verksamheterna i Vimmerby och Kinda kommuner slagits ihop.

Banden knyts ihop. Göran Olsson, C, och Leif Carlson, M, knyter ihop överförmyndarverksamheterna i Kinda och Vimmerby kommuner.

Banden knyts ihop. Göran Olsson, C, och Leif Carlson, M, knyter ihop överförmyndarverksamheterna i Kinda och Vimmerby kommuner.

Foto:

Vimmerby2013-02-15 07:21


- Det har fungerat bra så här långt, bedömer både Leif Carlson, M, och Göran Olsson, C, ordförande i de respektive kommunernas överförmyndarnämnder som nyligen höll ett gemensamt sammanträde i Vimmerby.
Det främsta skälet till fusionen är att minska sårbarheten och säkra kvalitén på den service som överförmyndarverksamheten står för till många kommuninvånare.

Flera fördelar
- Vi är små kommuner där den förhållandevis lilla men viktiga verksamheten är känslig och sårbar vid till exempel sjukfrånvaro och semestrar. Med en gemensam organisation blir det bättre kontinuitet och fördelar på flera sätt, säger Leif Carlson, ordförande i överförmyndarnämnden i Vimmerby.
Kommunen har i tiotalet månader utrett hur verksamheten ska säkras. Snart fann man att Kinda kommun befann sig i en liknande situation och efter en del överläggningar fann man varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om