Kommunalrådet följer Ljunghäll

Det var en dämpad stämning på Metallfabriken Ljunghäll AB efter helgen. Detta sedan företagsledningen gått ut med beskedet att 100 personer kommer att varslas om uppsägning. - Vi hoppas självklart att Ljunghäll klarar ut den här tuffa situationen. Och vi följer naturligtvis utvecklingen, säger kommunalrådet Carl-Axel Centerstig i en kommentar.

Vimmerby2008-01-29 07:15

Det var i fredags eftermiddag som VD:n Lennart Bergqvist meddelande att företagsledningen på Ljunghäll AB hade beslutat att dra ned på arbetsstyrkan.
80 kollektivanställda och 20 tjänstemän är ett hårt slag mot ett företag med totalt cirka 700 anställda.
Lennart Bergqvist förklarade:
- Det kan svänga snabbt i den här branschen och det är precis vad det gjort nu. Det har minskat drastiskt i efterfrågan inom telekom och fordonsbilar. De senaste siffrorna visar på kraftigt minskade volymer.

Snabbt beslut
Företagsledningen tog snabbt beslut att varsla 100 man .
- Ja, vi har gjort bedömningen att den lägre produktionsnivån kommer att bestå tills vidare, varför en minskning av personalstyrkan i motsvarande grad är oundviklig. Sedan kan man förstås önska att vi har fel, säger Bergqvist.
Under fredagen och helgen informerades alla anställda om det uppkomna läget och under den här veckan ska förhandlingar inledas.
Stämningen under måndagen var dämpad och några kommentarer från verkstadsgolvet var ingen intresserad av att ge mer än anonymt.
Men alla önskar förstås att varslet aldrig träder i kraft, vilket har varit fallet vid de senaste tillfällena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om