"Kommunalrådet kommer med glädjekalkyl"

Micael Glennfalks uppfattning att det skulle kosta fem miljoner att bygga en ny fotbollsplan vid Ulriksdal får Socialdemokraterna i Vimmerby att se rött. - Jag blir förbannad. Vi har begärt och fått en kostnadsberäkning och den säger elva miljoner. Sedan går kommunalrådet ut och höftar med en glädjekalkyl, säger Peter Högberg, S.

Vimmerby2012-01-27 07:16

Peter Högberg, ledamot i kultur- och fritidsnämnden och Helen Nilsson, Socialdemokraternas oppositionsråd, upprörs över moderata kommunalrådet Micael Glennfalks uttalande att det skulle kosta omkring fem miljoner kronor att bygga en ny fotbollsplan vid Ulriksdal.
- Kommunstyrelsen har gett tjänstemännen i uppdrag att räkna ut vad det kostar att flytta fotbollsanläggningen. Den kostnadsberäkningen fick vi den 10 januari och den ligger på drygt 11 miljoner. Vid kommunstyrelsens sammanträde så sent som i tisdags fanns inte kommunalrådets beräkningar på bordet och vi undrar förstås vad det är för ekonomisk kalkyl vi ska ta ställning till när vi har möte med vår partigrupp i kväll.
Enligt den beräkning som gått ut till partigrupperna som underlag för diskussion är det ny konstgräsplan som kostar mest - 8 miljoner.
Det går inte att använda det konstgräs som finns på västra Ceos idag?
- Den frågan har vi ställt, och det går tydligen inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om