Kommunalrådets sista dag på jobbet

Spurten blev intensiv och fortfarande är det en hel del papper kvar att rensa bort från skrivbordet, när det är sista arbetsdagen på tjänsterummet i stadshuset. Nu har Carl-Axel Centerstig gjort sitt som kommunalråd i Vimmerby. En händelsrik och spännande tid, tycker han själv.

Bara att rensa skrivbordet. Nu har Carl-Axel Centerstig gjort sin sista arbetsdag som kommunalråd. På måndag tar Per-Åke Svensson över jobbet, tjänsterummet och skrivbordet.

Bara att rensa skrivbordet. Nu har Carl-Axel Centerstig gjort sin sista arbetsdag som kommunalråd. På måndag tar Per-Åke Svensson över jobbet, tjänsterummet och skrivbordet.

Foto:

Vimmerby2010-01-30 05:05


Att det är dags att sluta nu har varit bestämt från början.
- Ja, när jag gick in i det här uppdraget hade jag siktet inställt på en mandatperiod, och det är precis vad det har blivit, säger han.
Han tog över i april 2006. Då som nu var det ett drygt halvår kvar till nästa val.
- Det är bra att den som kommer får jobba ett tag före valet, och leder partiet i valrörelsen. Det är ju de frågor man driver då, man sedan ska jobba med, säger han.

Händelserikt
De fyra år han varit kommunalråd har varit händelserika, med högkonjuntur och expansion, och finanskris och lågkonjunktur. Plus en rad delikata kommunala stridsfrågor.
- Spännande, och händelserikt, tycker Carl-Axel Centerstig själv och radar upp beslut som byggnationen av gymnasiet, allaktivitetshuset, etableringen av ett nytt område för handel och affärer i Vimmerby, bostäder i både tätorten och Tuna, sporthall i Södra Vi och förskola i Rumskulla som bra exempel på Vimmerbys utveckling.

Gymnasiet och Näs
- Satsningen på gymnasiet är stor och viktig, både för Vimmerby och för ungdomarna så att de kan få en bra utbildning, säger Carl-Axel Centerstig.
- Jag tycker det har varit en bra näringslivsutveckling, bortsett från konjunktureffekten då förståss, och ser man på industriområdet är det i stort helt uppfyllt med verksamheter nu.
- Dessutom har ju besöksnäringen fortsatt att växa, både ALV och privata turistföretag som hängt på, och det betyder mycket för Vimmerby. Även kommunens satsning på Näs är ett viktigt komplement. Det är något unikt vi har där, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om