Kommunalt stöd - eller konkurs

Ekonomiskt stöd från kommunen - eller konkurs. Det är alternativen för Vimmerby Ryttarförening. - Vi har inga andra vägar att gå. Får vi inte hjälp överlever vi inte, säger verksamhetschefen Annika Rönning Olsson.

Riskerar konkurs. Verksamhetschefen Annika Rönning Olsson, här med föreningens trotjänare Pelle, är orolig för Vimmerby Ryttarförenings framtid.

Riskerar konkurs. Verksamhetschefen Annika Rönning Olsson, här med föreningens trotjänare Pelle, är orolig för Vimmerby Ryttarförenings framtid.

Foto:

Vimmerby2014-02-13 07:19


Vimmerby Ryttarförening är i akut ekonomisk kris. Skulderna ligger på 350 000 kronor och för verksamhetsåret 2014 beräknas man göra en förlust på ytterligare 350 000 kronor.
Nu begär man hjälp från kommunen.
- Läget är akut och vi behöver verkligen hjälp. Vi skulle behöva att kommunen löser skulderna och 200 000 kronor i extra stöd om året för att den här situationen inte ska uppstå igen, säger Annika Rönning Olsson som suttit med i de möten som kommunen har haft med kultur- och fritidsförvaltningen.

"Kronofogden efter oss"
Rönning Olsson menar att det ekonomiska stödet behövs omedelbart. Annars är risken stor för konkurs.
- Det är absolut så att vi måste få hjälp nu. Vi har Kronofogden efter oss som vill göra utmätning. Allt händer inte på en dag, men inom en månad måste vi få rätsida på det här. Det måste till resurser, säger hon och fortsätter:
- Kommunen har lovat oss att en konkurs inte kommer att hända och vill rädda situationen, men vi behöver gå vidare i diskussionerna. Vi har inga andra vägar att gå. Får vi ingen hjälp överlever vi inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om