Kommunen avser att bebygga VOK-skogen

Friluftsområdet i VOK-skogen är i fara. Senare i dag kommer Vimmerby kommun nämligen presentera planer på att bebygga en stor del av den. Det nya området ska bland annat ge plats till ett nytt bostadsområde, en ny förskola samt ett vårdföretag.

Enligt obekräftade källor till vår tidning har kommunen också beslutat att bebygga en stor del av friluftsområdet VOK,

Enligt obekräftade källor till vår tidning har kommunen också beslutat att bebygga en stor del av friluftsområdet VOK,

Foto:

Vimmerby2017-02-07 09:53

Vimmerby kommun är överens med vårdföretaget Aleris om att gå vidare med en etablering vid Nybble-området. Det beskedet fick Arbetsgruppen för Nybble och Kohagen vid ett möte på måndagskvällen, då bland annat kommunalrådet Tomas Petersson informerade om planerna.

Men detta är inte den enda stora nyhet som Vimmerby kommun kommer presentera vid eftermiddagens pressträff.

Enligt obekräftade källor till vår tidning har kommunen också beslutat att bebygga en stor del av friluftsområdet VOK, mellan förskolarna Lunden och Skogsbacken, genom gamla Skyttehagen, genom skogen och upp mot VOK-områdets stugor.

Detta innebär i så fall, om alla planer går i lås, att en stor del av VOK-skogen kommer att försvinna och bebyggas. Frilufts- och rekreationsområdet planeras dock att finnas kvar – om än i modifierad form.

Den nya förskola som planeras är den som tidigare har placerats i utkanten av bostadsområdet Hultet, intill vägen mot Vennebjörke.

Vad gäller bostadsområdet, så handlar det om ytterligare ett nytt område, utöver det som planeras vid Nossen.

Utredningen av VOK-området tog dock fart på allvar då flera vårdföretag visade sig vara intresserade av Nybble-området. I och med att Aleris nu har vunnit den dragkampen ville kommunen hitta ett annat attraktivt område att kunna erbjuda vårdföretaget Lansen Omsorg, som bedriver LSS-verksamhet. Kommunen har också haft möte med Lansen Omsorg om just detta.

– Jag har fått förslaget presenterat för mig och kan väl säga att jag är intresserad av allt som kan skakas fram fort och som är centralt placerat. Saken är den att jag har mitt behov nu, säger Marcus Hamlin på Lansen Omsorg i en kommentar.

De politiska partierna i Vimmerby kommun ska enligt uppgift vara eniga i frågan kring att bebygga VOK-skogen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om