Kommunen bygger klart Ceos-arenan

Kommunen bygger färdigt Ceosarenan med en servicebyggnad.
Även en ny infart och en parkering ska bli klart till sommaren. Läktare löser VIF. Kommunstyrelsen ställer sig nu bakom uppgörelsen. Kristdemokraterna anser dock att det uppsagda avtalet ska fortsätta gälla.

Vimmerby2012-12-13 07:25

- Man måste visa respekt för fullmäktiges beslut från september 2009, och jag tror att VIF med hjälp av sponsorer och med kommunalt investeringsstöd kan bygga betydligt billigare än vad kommunen kan, jag missunnar inte VIF arenan på något sätt, men det går att lösa det på ett bättre sätt, säger Göran Gustafsson, KD sedan kommunstyrelsen åter behandlat ärendet.
För två veckor sedan blev det återremiss och nya sittningar med kommunala företrädare och Vimmerby IF. Förslaget som kom tillbaka är identiskt med det kultur- och fritidsnämnden lagt under hösten. Det innebär att kommunen bygger omklädningsrum, föreningslokal, servering, förråd och annat på totalt 500 kvadratmeter.

För VIF:s skull
Kommunen ska äga anläggningen som VIF hyr och betalar hyra för.
Det anser en majoritet i kommunstyrelsen.
- Vi kan inte låta VIF stå utan besked längre. Det här bottnar ur segsliten fråga och där det historiskt förekommit ofullständiga beslut från kommunens sida och det har satt VIF i en omöjlig situation, säger Micael Glennfalk, M, som tillsammans med Per-Åke Svensson, C och Peter Högberg, S, yrkar bifall till förslaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om