Kommunen bygger och VIF hyr Ceos

Kommunen bygger färdigt fotbollsarenan vid Ceos och kommer att äga hela anläggningen och ansvara för skötseln. VIF kommer sedan att hyra anläggningen.

Knuten är löst och huvudarenan ska vara i mål i vår, helst till säsongen börjar; det hoppas både politikerna i nämnden och VIF sedan ett förslag till hyresavtal om Ceos är klart.

Knuten är löst och huvudarenan ska vara i mål i vår, helst till säsongen börjar; det hoppas både politikerna i nämnden och VIF sedan ett förslag till hyresavtal om Ceos är klart.

Foto:

Vimmerby2012-10-09 06:09


Det är innehållet i det avtal om Ceos som huvudarena för fotboll i Vimmerby som kultur- och fritidsnämnden ställer sig bakom och som sedan ska vidare till kommunstyrelsen och fullmäktige för slutgiltiga beslut.
- Äntligen har vi ett vettigt förslag efter att ha slitit med den här frågan i många år, säger Annika Carlson, M, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kommunen investerar
Avtalet innebär att kommunen bygger färdigt arenan vid Ceos utifrån de behov VIF har för att Ceos ska bli en komplett huvudarenan. Det rör sig om omklädningsrum, föreningslokal, kiosker och toaletter och dylikt i en byggnad på sammanlagt runt 500 kvadratmeter.
- Det motsvarar ungefär vad som finns i byggnaderna på Vimarvallen och den gröna på Ceos, säger förvaltningschefen Anders Eriksson som fört diskussionerna med VIF sedan det gamla avtalet sades upp av VIF strax före jul i fjol.
VIF ansåg då att kommunen inte fullföljt sina åtaganden med bland annat infarter och parkeringsplats.
Enligt det tidigare avtalet skulle VIF också bygga färdigt, äga och driva anläggningen. Så blir det inte. Nu blir det kommunen som bygger och äger och VIF hyr av kommunen.
- Det blir inte bra om kommunen ska stå för en del och föreningslivet för en annan. Därför är det bra att det blir en kommunal investering och ägande och sedan ett rakt hyresavtal, säger Peter Högberg, S.
- Det gäller inte bara VIF utan också andra föreningar som utnyttjar konstgräsplanen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om