Kommunen försvarar avverkningen

Avverkningen i närheten av elljusspåret möttes av stark kritik. Men kommunen menar att man bara följer skogsplanen. - Det är olyckligt att vi gick ut med otydlig information till orienteringsklubben, säger Magnus Carlsson, mätningschef på kommunen.

En del av området som kommunen avverkat som ligger i direkt anslutning till elljusspåret.

En del av området som kommunen avverkat som ligger i direkt anslutning till elljusspåret.

Foto:

Vimmerby2013-08-01 06:11


Vimmerby orienteringsklubb blev helt bestört tidigare i veckan när de fick veta att kommunen just nu avverkar ett större område i nära anslutning till klubbens verksamhet. Bertil Axelsson, ordförande i VOK, säger att kommunen lovat att inte avverka i närheten av deras verksamhet. Men Magnus Carlsson säger att kommunen bara gått ut med otydlig information.
- Direkt efter att Bertil Axelsson hörde av sig till mig åkte vi ut och inspekterade området, säger Magnus Carlsson.
Med på plats för att se över avverkningen var de nya skogsförvaltarna från Skogssällskapet, men även kommunalrådet, Micael Glennfalk.
- Vi förstår att de är upprörda. Just nu när processen pågår ser det inget vidare ut. Men vi kommer att återställa allt efter arbetet, säger Magnus Carlsson.

Inte återplantera
Det finns inga planer på att återplantera i området. Kommunen menar att stora delar av skogsområdet runt resterande delar av elljusspåret också är mycket gamla och avverkningsbara. Men där ska de äldsta träden handplockas och då lovar de att rådgöra med Vimmerby orienteringsklubb i större utsträckning.
- Planen har alltid varit att göra en föryngringsavverkning i området, säger Magnus Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om