Kommunen har slutat klippa barnens gräsmatta

Kommunen har slutat klippa den stora gräsytan utanför Folkets park. Nu har barnen i området ingenstans att leka längre. - Jag brukade spela fotboll här förut men det går inte alls nu, säger Albin Myrén, 7.

Fr vänster: Albin Myrén, Angeline Liljegren, Jolin Myrén, Ida Granqvist och Amanda Granqvist

Fr vänster: Albin Myrén, Angeline Liljegren, Jolin Myrén, Ida Granqvist och Amanda Granqvist

Foto:

Vimmerby2008-07-07 06:13


Gräset som växer på den stora ytan bredvid Folkets park har blivit riktigt högt. I sommar är det inte klippt en enda gång.
- Nu har barnen ingenstans att leka längre. Förut fanns det alltid barn på gräsmattan som cyklade, hoppade på stenar och spelade fotboll. Men nu funkar det inte så bra, säger Malin Myrén som är mamma till Albin, 7, och Jolin, 4.

"Turisternas stad"
Familjen Myrén och många av deras grannar är mycket irriterade över att kommunen plötsligt slutat klippa gräset i området. Johan Myrén har ringt till de ansvariga och frågat varför. Svaret han fick var att det handlar om att spara pengar.
- Men det måste finnas bättre saker att spara på. Det bor nästan trettio barn här uppe som inte kan leka på samma sätt som förut längre. Nere i centrum går det att satsa sjusiffriga belopp på turisterna medan vi som bor här 365 dagar om året inte får någonting. Det här är inte barnens stad utan turisternas stad, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om