Kommunen kan sälja Granen

Vimmerby kommun tittar på en försäljning av äldreboendet Granen. Tanken är att en privat aktör ska ta över - och bygga det omdiskuterade trygghetsboendet. - Vi kan inte låna mer pengar nu, säger kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk (M).

Kan säljas. Kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk (M) vill undersöka möjligheten att sälja Granen, dels för att kunna amortera lånen men främst för att få till ett trygghetsboende i anslutning till Granen.

Kan säljas. Kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk (M) vill undersöka möjligheten att sälja Granen, dels för att kunna amortera lånen men främst för att få till ett trygghetsboende i anslutning till Granen.

Foto:

Vimmerby2014-01-03 07:13


Frågan om ett trygghetsboende var kanske den mest debatterade i Vimmerby kommun under 2013. Det verkar inte bli någon skillnad för det nya året.
Kommunen har tidigare velat att Vimarhem ska bygga ett nytt trygghetsboende - men det kommunala bostadsbolaget har vägrat att lyssna på sin ägare.

Undersöka försäljning
I höstas blev konflikten i frågan så pass djup att Vimarhems ordförande Tomas Holgersson (C) avgick. Holgersson har även överklagat kommunfullmäktiges beslut att Vimarhem ska utreda frågan ytterligare till förvaltningsrätten i Linköping.
Nu kan en annan lösning bli aktuell. Kommunen tittar på att sälja äldreboendet Granen med villkoret att den nya ägaren bygger ett trygghetsboende i anslutning till Granen.
- Sannolikheten är ganska stor att vi undersöker möjligheten att sälja Granen. Ett trygghetsboende är viktigt och det gäller att vi hittar den bästa lösningen. I Granen har vi ett övervärde på cirka 30 miljoner kronor och det kan finnas byggföretag som är intresserade av att bygga ett trygghetsboende. Det är en ganska säker investering och exempelvis Riksbyggen har byggt trygghetsboenden på andra ställen, säger Micael Glennfalk (M) och fortsätter:
- Det finns två fördelar med den lösningen. Dels kan vi använda de 30 miljonerna till amorteringar, dels får vi ett trygghetsboende. Vill inte Vimarhem göra det här så måste vi hitta en annan lösning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om