Kommunen kör över opinionen

Grannarna gillar inte utbyggnaden av Eken - av olika skäl. Nu avser kommunen trots allt att driva planen vidare för att bygga en tredje våning.

Vimmerby2007-03-29 06:22

- Det är den väg vi fått i uppdrag att jobba vidare med, bekräftar Bo Klarén, kommunarkitekt i Vimmerby.
Planerna för att bygga ut äldreboendet Eken i ett bostadsområde i centrala Vimmerby har varit flera. Först planerade kommunen att bygga ut på bredden, men det ansågs bli för trångt.
Efterhand har ett alternativ att bygga ut med en tredje våning på höjden blivit allt starkare. Men för det krävs en ny detaljplan för området. Den har tagits fram av planberedningen och varit ute på såväl samråd som utställningsförfarande. Där har planen stött på patrull. Flera av grannarna till Eken gillar inte alls kommunens planer för utbyggnad
- Vi tycker inte att det är någon bra lösning att bygga på höjden. Vi blir mera instängda och får ett sämre läge vid en eventuell försäljning, skriver en av grannarna.
En annan tycker att det är helt fel att bygga ut ett servicehus som ligger insprängt i ett villaområde.
- En utbyggnad innebär ännu mera insyn. Vi befarar också mer trafik, i ett område där det finns mycket barn. Vi är mycket oroliga för vilka konsekvenser den här utbyggnaden får på huspriserna i området, skriver en fastighetsägare som anser att kommunen ska bygga ett nytt äldreboende på någon annan plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om