Mobila farthinder skulle sänka farten – lyftes bort

Farthinder skulle sänka hastigheten på Bryggaregatan men kommunen flyttade isär dem igen. Nu hoppas boende i området på en mer permanent lösning.

Farthinder på Bryggaregatan skulle sänka hastigheten. Nu har kommunen flyttat isär dem. "Det går att köra lika fort igen", säger Fredrik Thalin som bor i området.

Farthinder på Bryggaregatan skulle sänka hastigheten. Nu har kommunen flyttat isär dem. "Det går att köra lika fort igen", säger Fredrik Thalin som bor i området.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-05-06 11:27

Kommunen har satt upp farthinder på Bryggaregatan i Vimmerby för att tvinga förare att sänka hastigheten. Det kom som ett glädjebesked för boende i området, men nu har farthindren flyttats.

– Det är ju någon slags komik i det här. Som att man inte förstår att de står där av en anledning, säger Fredrik Thalin som bor i området.

Thalin berättar att han själv och andra efterlyst farthinder länge.

– Det är mycket barn i det här området och flera som går här till och från skolorna. Nu kom de här farthindrena upp nyligen och de stod ganska tajt vilket var jättebra. Men nu har någon flyttat på dem så det går att köra lika fort igen. De är nog rätt tunga då de har som en gjuten fot i asfalt så det måste ha varit ett projekt att flytta dem.

undefined
Farthinder har placerats på Bryggaregatan i Vimmerby.

På fredagseftermiddagen bekräftar kommunen att det är de själva som flyttat farthindren, och alltså inte någon privatperson som gillar att köra fort.

– Vi fick ett önskemål från KLT om att dra isär dem lite, i och med att bussarna inte kom fram, säger Maria Åkerö, trafikingenjör i kommunen, till Vimmerby Tidning.

Det var under torsdagen som Thalin upptäckte att hindren flyttats och nu hoppas han att kommunen hittar en mer permanent lösning, exempelvis ett asfaltsgupp.

– Vi får titta på en lösning för att få ner hastigheten. Vi håller på att jobba med det, säger Maria Åkerö.

Förekommer det att privatpersoner flyttar farthinder?

– Jag kan inte påstå att jag någonsin hört talas om det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!