Kommunen öronmärker mångmiljonbelopp för asfaltering

I Vimmerby finns gott om gator med bortgrävd asfalt och håligheter, men det ska det bli ändring på. Under 2022 finns fyra gånger så mycket pengar till asfaltering.

Rönnbärsgatan i Vimmerby ligger högst på prioriteringslistan över renoveringar av gatorna.

Rönnbärsgatan i Vimmerby ligger högst på prioriteringslistan över renoveringar av gatorna.

Foto: Markus Danielsson

Vimmerby2022-06-02 12:27

De av många efterlängtade reparationerna av kommunens gatunät drog igång i slutet av maj och nu satsar kommunen ytterligare på att kunna reparera så mycket som möjligt under året. Budgeten för asfaltering ligger på cirka två miljoner kronor per år men de senaste åren har man i praktiken lagt omkring tre miljoner eftersom man kunnat omdisponera pengar. Nu har kommunstyrelsen beslutat att flytta 6 miljoner kronor så att man kommer upp i sammanlagt 8 miljoner öronmärkta för asfaltering under 2022.

– Jag tror inte att jag behöver förklara varför. Det har med rätta funnits många synpunkter på vägarna, som är hårt slitna. Det här blir ett sätt att komma ifatt och arbetet kommer att påbörjas inom kort och pågå fram till vintern, säger Ola Gustafsson (KD), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

undefined
"Det har med rätta funnits många synpunkter på vägarna, som är hårt slitna", säger Ola Gustafsson (KD), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Enligt Marie Nicholson (M) uppgår antalet "potthål" som nu ska fyllas igen runtom i kommunen till drygt 120 stycken. Ola Gustafsson (KD) berättar att detta inte ska göras med hjälp av kallasfalt utan med riktig asfalt av bra kvalité. Vad gäller större asfalteringsprojekt prioriteras, förutom Rönnbärsgatan vid gamla Coop, också Södra industrigatan utanför Hotell Ronja, Norrtullsrondellen och Parkgatan. Utöver det kommer även delar av Sevedegatan, Prästgårdsgatan, Lundgatan och Storgatan att få uppfräschningar.

– Det finns en hel del arbete att göra och det kommer att märkas skillnad under hösten, säger Ola Gustafsson (KD). 

undefined
Det här hålet på Badhusgatan är ett av många som är tänkt att lagas och fixas till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!