Kommunen säljer Komedianten

Komedianten på Storgatan i Vimmerby ska säljas. Det inriktningsbeslutet står en majoritet i kommunstyrelsens arbetsutskott bakom. Men socialdemokraterna deltar inte i beslutet.

Kommunen vill sälja teaterfastigheten Komedianten.

Kommunen vill sälja teaterfastigheten Komedianten.

Foto:

Vimmerby2009-11-12 07:33

- Vår grupp har inte tagit ställning i den här frågan, därför har vi inget mandat att säga vare sig ja eller nej till försäljningen, säger oppositionsledaren Jan Henriksson, s.
Enligt kommunalrådet Carl-Axel Centerstig,c är det en pågående effektivisering av kommunens fastighetsbestånd som ligger till grund för den nu föreslagna försäljningen.

Behövs inte
- Vi ser över vilka fastigheter vi har och vilka verksamheter som behöver lokaler och så försöker vi använda de fastigheter vi har maximalt och i det här fallet kan teaterföreningens verksamhet flytta över till den teaterlokal som finns på Tullportsteatern, som inte används särskilt mycket, och därmed har vi inte längre användning av den gamla fastigheten på Storgatan, och då är det läge att sälja den och frigöra kapital och komma ifrån driftskostnader för den, säger han.
Kommunen har låtit göra en värdering av det gamla huset från 1820-talet. Enligt den ligger värdet på 2,4 miljoner kronor. En prisnivå som gör att föreningen inte har någon möjlighet att köpa loss fastigheten från kommunen.
Istället kommer den nu att bjudas ut till försäljning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om