Kommunen tar tillbaka näringslivsarbetet

Det operativa näringslivsarbetet ska ligga i kommunens egen organisation igen. Samtidigt ska kommunen fortsätta köpa flera tjänster av Vimmerby turism- och näringsliv.Det är kommunstyrelsens inriktning för kommunens näringslivsarbete.

Moderaten Tomas Peterson,  vice ordförande i kommunstyrelsen anser att det kommer bli fördelaktigt om näringslivsarbetet ligger direkt under kommunen. Snart kommer en chef med ansvar för näringsliv och utveckling att rekryteras.

Moderaten Tomas Peterson, vice ordförande i kommunstyrelsen anser att det kommer bli fördelaktigt om näringslivsarbetet ligger direkt under kommunen. Snart kommer en chef med ansvar för näringsliv och utveckling att rekryteras.

Foto:

Vimmerby2010-11-11 07:16


- Vi känner att vi vill ha en modell med "one-door-in" , där kontakterna med det befintliga näringslivet och vid exempelvis nyetableringar i första hand sköts av en och samma enhet och kanske en och samma person, direkt hos kommunen, säger Tomas Peterson, m, vice ordförande i kommunstyrelsen.
Kommunens upplägg på näringslivsarbetet har upplevts som otydligt. Kommunen har ansvarat för det strategiska arbetet, dit hör exempelvis tillgången till mark och annan mera övergripande planering, medan det delvis kommunägda bolaget Vimmerby Turism- och näringsliv haft ansvaret för det så kallade operativa näringslivsarbetet.Dit hör serviceuppdrag som medverkan i företagsutvecklingsprocesser, rådgivning, företagsutbildningar, etableringar, nyföretagande och inflyttarservice.
För Näringslivsarbetet betalar kommunen nästan 2,3 miljoner kronor i år till bolaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om