Kommunen väljer Ceos

Kommunen vill ha en ny fotbollsarena vid Ceosvallen. Men när den blir verklighet - det vet ingen i dag. Det enda som så här långt är klart är att kommunstyrelsens arbetsutskott ställer sig enigt bakom förslaget till ny detaljplan för Ceosområdet.

Vimmerby2007-04-26 06:37

- Meningen är nu att vi ska gå vidare, men jag aktar mig för att ange någon tidtabell, säger Carl-Axel Centerstig, c, ordförande i kommunstyrelsen.
Planen som nu ska vidare till kommunstyrelsen och fullmäktige för antagande ger möjlighet till att bygga en ny huvudarena, nya träningsplaner, parkeringsplats och en ny infart från Södra Ringleden till Ceosområdet.
Under utställningen har Vimmerby IF och kultur- och fritidsnämnden tagit tydlig ställning för förslaget, men flera företag har ifrågasatt lämpligheten med en stor idrottsanläggning mitt i kommunens tätaste industriområde. Bland dom det kommunala bolaget Vimmerby Energi, som bland annat anser att det aktuella området lämpar sig bäst som industriområde.
De synpunkterna fäster inte kommunstyrelsens arbetsutskott någon större vikt vid.
Politikerna ställer sig helt bakom tjänstemännens yttrande att "de inkomna synpunkterna inte föranleder några justeringar i planförslaget".
Men att detaljplanen nu får ett politiskt klartecken är inte detsamma som att planen ska verkställas direkt. Det finns ett flertal hinder på vägen,
exempelvis har kommunen översiktsplanen utställd i ytterligare ett par veckor. Carl-Axel Centerstig håller med om att det blivit något av omvänd ordning i och med att detaljplanen för Ceosområdet tas innan utställningen av översiktsplanen är avklarad.
- Vi kommer sannolikt att vänta in den innan Ceosplanen läggs fram för fullmäktige. Det är naturligt att anta översiktsplanen först, säger han.
Några kommunala pengar för att exploatera Ceosområdet finns inte i vare sig investeringsbudget eller plan fram till och med 2009.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om