Kommunen vänder i Ceos-affären

Förhandlingarna om marken för nya Ceosvallen är inne i ett direkt avgörande skede. För en vecka sedan lade kommunen sitt slutbud. Nu har kommunen fått ett nytt bud från markägarna.

Vimmerby2008-11-08 05:05

Båda parter är förtegna om förhandlingsläget. Men blir det ingen lösning nu rycker en tvångsinlösen allt närmare - och den kan stå kommunen dyrt.
Sedan regeringen i september avgjorde planfrågan för Ceosområdet har Vimmerby IF satt allt hårdare press på kommunledningen för en lösning på markfrågan. En fråga som kommunen och markägarna, familjen Jansson, fört överläggningar om i minst fem år.
Markägarna har hela tiden varit villiga att släppa till marken, men hävdat principen att byta mark mot mark och med det så kallade "Arla-priset" som ekonomisk bas, det vill säga samma villkor och prisnivå kommunen använde när den köpte mark för Arlas räkning vid den etableringen.

Kommunens vändning
Kommunen har hela tiden mött det med förslag om kontantköp.
Där har dock kommunen gjort en vändning och erbjuder nu byte av mark. Kommunens senaste bud, som enligt kommunstyrelsens arbetsutskott är att betrakta som ett slutbud, är kommunen villig att byta 30 hektar skogsmark i Västra skogen mot de 11,9 hektaren som Ceosmarken plus marken för diket mellan Arla och Stångån innebär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om