Kommunen vänder om dagis

Barn- och ungdomsnämnden backar från förslaget att stänga förskolan i Pelarne för att spara 550 000 kronor. Istället tas flera alternativ till besparing fram.

Vimmerby2008-08-28 06:29

- Det är något av en flopp att det här förslaget lagts fram på det sätt som skett. Det är inte alls förankrat eller diskuterat med personal eller föräldrar, jag kan bara beklaga misstaget, och vi drar nu tillbaka den punkten i budgetförslaget, säger Krister Torenfält, c, ordförande i nämnden.
Samtidigt finns dock en nedläggning av dagiset i Pelarne kvar som ett av fyra alternativ i den borgerliga majoritetens budgetförslag för nämndens verksamhet 2009.
- Vårt dilemma är att vi måste ha en budget i balans, men vi kan inte sitta här och fatta ett beslut att stänga förskolan i Pelarne för att ta hem de 550 000 kronor som fullmäktige minskat vår ram med, säger han.

Fyra alternativ
Därför lägger den borgerliga alliansen i nämnden fram ett budgetförslag där det finns fyra alternativ för hur balanskravet kan ros i hamn.
1. Att nämnden får en utökad ram med 550 000 kronor, 2. Att det genomförs en generell besparing på personal inom hela barnomsorgen motsvarande 550 000 kronor, 3. Att det genomförs en generell besparing på personal inom hela grundskolan motsvarande 550 000 kronor. 4. Att förskolan i Pelarne läggs ned.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om