Kommunen vill köpa Fanérfabriken

Kommunen vill köpa fastigheten och fabriksområdet när Fanérfabriken nu ska avvecklas. Syftet är att snabba på en nyetablering av ett företag med minst ett tiotal nya jobb till kommunen.

Vimmerby2013-06-28 06:22

- Vi för etableringsdiskussioner där det här området skulle passa bra och vi hoppas kunna lösa hela processen inom ett halvår, bekräftar kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M, i en kommentar till vår tidnings nyhet igår att Nordiska Fanérfabriken i Vimmerby avvecklas under hösten och att elva anställda mister jobbet.
Även kommunledningen fick kännedom om nedläggningen under onsdagseftermiddagen.
Näringslivschefen Patrik Kinnbom fick omgående i uppdrag att kontakta Ulf och Leif Bohman i Norge för att inleda en diskussion kring hela området där fabriken ligger.
Kommunen har i ett och ett halvt år fört diskussioner med ett företag utifrån om en etablering i Vimmerby.

Sparsam med uppgifter
Micael Glennfalk är sparsam med uppgifter om diskussionerna och vad det rör sig om för företag eller bransch.
- Det är ett spännande projekt och man kan säga att processen är långt framskriden, säger han.
Hur många arbetstillfällen det kan röra sig om vill han heller inte precisera.
- Det beror lite på hur det går, men åtminstone tvåsiffrigt antal personer. Sedan kanske de jobben inte passar för just de som mister sina jobb på Fanérfabriken, säger han.
Vilket klart tyder på att det rör sig om en helt annan bransch.
Enligt Micael Glennfalk skulle Fanérfabrikens område av flera skäl passa bättre för den här etableringen än någon av de nya industritomter som byggs på Krönsmon.
- Framför allt skulle vi komma snabbare fram. Här finns också byggnader som passar verksamheten bra, till exempel ett lager byggt i betong i början av 2000-talet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om