Oklart om ishallen påverkas av energibesparingarna

Vimmerby kommun arbetar för att minska elanvändningen – som svar på den nationella elkrisen. Nästa tisdag läggs ett förslag fram på olika åtgärder och samhällsbyggnadschefen Andreas Horste kan inte svara om eller hur ishallen kommer påverkas.

Det är fortfarande oklart om öppettiderna i ishallen i vinter kommer dras ner eller inte.

Det är fortfarande oklart om öppettiderna i ishallen i vinter kommer dras ner eller inte.

Foto: Arkivfoto: Magnus Strömsten

Vimmerby2022-09-28 06:00

Den fjärde oktober kommer en nytillsatt arbetsgrupp lägga fram förslag till kommunstyrelsen på lösningar i kommunen inför vintern, med anledning av den rådande elkrisen nationellt.

Arbetsgruppen tillsattes den 20 september med representanter inom allt ifrån samhällsbyggnadsidan till bolag och förvaltning. Andreas Horste är gruppens samordnare och berättar att det ständigt pågår arbete för driftoptimering men nu krävs större åtgärder inför vintern.

– Det vi tittar på nu är mer akuta och drastiska åtgärder över vintern, vi tittar på flera olika åtgärder för att hjälpa till.

Han säger att de vill motverka att det blir elbrist i kommunen.

– Då finns risk att man stänger av elen dagtid för icke samhällsviktiga funktioner.

undefined
Andreas Horste är samordnare för den arbetsgrupp som har tillsatts för att lägga fram förslag på vilka åtgärder kommunen ska vidta inför vintern, för att motverka elbrist.

I ishallen har de satt in fjärrvärme under betongplattan och kylaggregatet har optimerats för att minska förbrukningen, vilket framkommer av kommunens hemsida. Tidigare har en elslinga använts i ishallen.

Finns det risk för att det kommer dras ner på ishallens öppettider i vinter?

– Det är inget som vi har kommit överens om i dagsläget, hockeyn och skolorna kan hyra ishallen som vanligt. Vi inväntar beslut uppifrån, säger fritidssamordnaren Anton Palmér.

undefined
Det är fortfarande oklart om öppettiderna i ishallen i vinter kommer dras ner eller inte.

Andreas Horste vill inte kommentera den frågan och säger att det är politikerna som i så fall får fatta beslut i den frågan.

– Vi får se vad vi får fram för förslag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om