Kommunens första oppositionsråd

Jan Henriksson, S, använder mellandagarna till att ladda för att gå i opposition på heltid. Från årsskiftet är han oppositionsråd i kommunen.- Egentligen har jag varit det i fyra år, men det är först nu det blir formellt med titel och fast avsatt tid för uppdraget, säger han.Han befarar att 2011 blir ett "skitår".

Oppositionen på väg in. Jan Henriksson S, börjar på måndag sitt uppdrag som  Vimmerby kommuns förste arvoderade oppositionsråd. Arvodet avser halvtid, men Jan avser att jobba politiskt fyra dagar i veckan.

Oppositionen på väg in. Jan Henriksson S, börjar på måndag sitt uppdrag som Vimmerby kommuns förste arvoderade oppositionsråd. Arvodet avser halvtid, men Jan avser att jobba politiskt fyra dagar i veckan.

Foto:

Vimmerby2010-12-30 05:05


- Ja, tyvärr, och det kommer fler sådana år, säger han och hänvisar till kommunens ekonomi.
- Trots en budget som ska ge ett överskott på 10-12 miljoner är läget ansträngt, bedömer Jan Henriksson.

Lånebekymmer
Det är särskilt låneskulden som bekymrar honom.
- Egentligen inte låneskulden i sig, men vi amorteras inget på skulden, så om och när det blir pengar över gäller det att vara försiktig med hur de spenderas, säger han.
Ni ville lägga ut mer pengar i budgeten än alliansen...
- Ja, Fixartjänsten och arbetskläder till omsorgspersonalen är viktigt, och som inte kostar så mycket. Det är sådana prioriteringar vi politiker har att göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om