Kommunens IT är mest som sk-IT

Stora problem med IT-tekniken i kommunen drabbar många av kommunens avdelningar och verksamheter. En av dom är biblioteket där många besökare använder datorerna. Men det är vanligt att tekniken inte fungerar.

Vimmerby2010-03-23 07:20

"Hur är det idag, är det något som fungerar" är en vanlig öppningsreplik från besökare som kommer till biblioteket enligt en skrivelse som både kultur- och fritidsförvaltningen och de berörda fackliga organisationerna står bakom.
I den förs det fram svidande kritik mot kommunens IT-avdelning.
Förvaltningen för fram en rad brister som förekommit under lång tid. Där har särskilt biblioteket och Allaktivitetshuset är utsatta, men också förvaltningens eget administrativa arbete har drabbats av regelbundna problem.

Ur funktion i veckor
Enligt skrivelsen förekommer det både stora och långvariga problem med IT-tekniken. Ett exempel är bytet av en brandvägg som gjordes i november slog ut bibliotekets datasystem i över två veckor.
Enligt personalen tvingas man då sköta in och utlåning helt på manuellt vis.
Det pekas också på stora brister i säkerheten när det gäller integriteten på en del av de datorer allmänheten använder sig av. Det gäller de så kallade "tunna klienterna" som är datorer med mindre egen kapacitet, men som fungerar med hjälp en server. På de datorerna rensas inte de dokument en användare jobbat med bort automatiskt tills nästa användare ska använda datorn, något som utlovas att så sker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om