Kommunens IT ska utredas

Kommunens IT-verksamhet ska utredas av en extern utredare. Kommunstyrelsen bifaller moderaternas motion som som lades för bara en dryg vecka sedan!

Vimmerby2010-04-08 05:54

- Det finns ett tryck för att göra något åt IT-situationen, det känner vi alla, säger Per-Åke Svensson, c, ordförande i kommunstyrelsen i en kommentar till den rekordsnabba behandlingen av motionen.
Bristerna i den kommunala IT-verksamheten har kommit i dagen på flera sätt den senaste tiden. Vår tidning har lyft fram omfattande problem med IT inom kultursektorn, där framför allt biblioteket och dess personal och besökare varit drabbade under en längre tid.
Samma sak inom skolorna där datorer och program inte fungerar eller ens finns tillgängliga och trots ihållande påstötningar kan elever och lärare tvingas vänta i veckor på åtgärder och undervisningen blir lidande.

Total översyn
Kommunchefen Staffan Forsberg var försiktig i sina kommentarer kring kritiken mot IT-verksamheten och konstaterade att det finns bekymmer, men att kommunen jobbar för att lösa dom inom sin egen organisation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om