Kommunens miljonförlust på Odalladan

Kommunens spekulation i fastigheten "Odalladan" blev ett bottennapp. Kommunen får inte ens tillbaka hälften av de 2,6 miljoner kronor fastigheten köptes för år 2007.

Vimmerby2013-07-03 06:35

Då fanns det enligt dåvarande kommunalrådet, Carl-Axel Centerstig, C, flera skäl för kommunen att köpa fastigheten som är på drygt 7 000 kvadratmeter.
- För det första kan vi byta till oss lite mark på andra sidan Böndernas Hus. Det behövs när vi så småningom ska dra en fjärde väganslutning i den nya rondellen. För det andra säkrar vi markbehovet för att på sikt kunna bygga en tunnel under järnvägen. För det tredje ser vi att den här tomten är mycket intressant och vi vill se något mera aktivt än en lada på fastigheten, sade han till vår tidning inför att fullmäktige skulle godkänna köpeavtalet med Lantmännen Eko.förening i mars 2007.

Dansk affär sprack
Det tog sedan till 2011 innan fastigheten hamnade i fokus nästa gång. Då skulle den säljas och högsta anbudet som kom in den gången låg på 2,7 miljoner kronor. Bakom det budet stod Innovater AB, ett nybildat dotterbolag till danska fastighetsutvecklingsbolaget Innovater AS.
Men den affären sprack. När köparen skulle tillträda vid årsskiftet 2012-13 och affären skulle fullföljas fanns inget intresse alls från köparens sida. Varför danskarna drog sig ur vet ingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om