Kommunens misstankar mot Vimarhem röjs undan

Den extra granskningen av Vimarhem AB avfärdar de misstankar om någon form av oegentligheter som fick kommunen att ställa in bolagsstämman samma dag den skulle hållas.

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) bekräftar att det var misstankar om oegentligheter som fick kommunen att granska Vimarhem en extra gång. Nu är rapporten klar och avfärdar de misstankar som fanns.

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) bekräftar att det var misstankar om oegentligheter som fick kommunen att granska Vimarhem en extra gång. Nu är rapporten klar och avfärdar de misstankar som fanns.

Foto: Dennis Petersson

Vimmerby2018-06-29 18:00

– Jag är nöjd. Det man har tittat på var okej, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen och i styrelsen för Vimmerby kommunförvaltning AB som beställt den extra genomlysningen.

Vad det är revisionsbyrån PwC fått i uppdrag att tittat på, vill hon inte säga något om.

– Jag kan inte. Vi har fått en muntlig genomgång av rapporten. Nu ska vi läsa igenom den och det kommer någon form av pressutlåtande på måndag, säger hon.

Vimarhem hade kallat till bolagsstämman den 16 maj. En stämma som sen många år är öppen för både hyresgäster och allmänhet. Samma dag ställdes stämman in efter uppmaning från ägaren, Vimmerby kommun Förvaltning AB.

Någon förklaring fick inte ens styrelsen för Vimarhem. Inte mer än att en extra granskning var tillsatt. Det trots att det fanns en godkänd revision av Vimarhems årsredovisning som inte visade på några brister. Även i media var kommunalråden förtegna om orsaken.

Uppgifter till Vimmerby Tidning har hävdat att det var misstankar om bonusar som fick kommunledningen att agera.

– Det är ingenting som nått mig, säger Helen Nilsson.

Nu är granskningsrapporten gjord. På torsdagen fick kommunledningen och Vimarhems styrelse en muntlig genomgång av resultatet. Ingen vill ännu säga något om innehållet.

Men det faktum att bolagsstämman hölls direkt efter genomgången är ett tecken på att de misstankar kommunledningen har undanröjts.

– Det kunde ha varit något, men det var inget, säger Helen Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!