Kommunens sista satsning på Ceos

Satsningen med åtta miljoner kronor på en konstgräsplan på Ceosvallen är det sista kommunen går in med i fotbollsanläggningen. När anläggningen ska byggas ut, med exempelvis huvudarena, blir det VIF:s eget ansvar. Det betonade flera politiker under debatten före konstgräsbeslutet på måndagskvällen.

Foto:

Vimmerby2009-09-30 06:16


Där gick också kultur- och fritidschefen Anders Eriksson och teknik- och servicechefen Torbjörn Johansson igenom det förslag de arbetat fram.
I det idrottsliga perspektivet lyfte Anders Eriksson fram VIF:s akuta behov av en vinterträningsplan och att Ceosalternativet kan byggas till och bli huvudarena när VIF lämnar Vimarvallen.
Han redovisade att moderna konstgräsmattor beräknas hålla i 10-15 år med normalt slitage, och kanske 8-10 år om det är klubbar på elitnivå.
Anders Eriksson betonade också att 30 procent av den aktiva speltiden på konstgräsplanen ska vara reserverad för övriga klubbar i kommunen.

Två komplikationer
Torbjörn Johansson ser två komplicerande inslag när det gäller den föreslagna placeringen på Ceosvallen, dels vattenledningarna som ligger rakt under den utpekade platsen, dels Lillån. Han tror dock att det går att klara de problemen inom den givna ramen.
Någon markundersökning för det aktuella området presenterades inte. Den ska göras den här eller nästa vecka.
Torbjörn Johansson hänvisade dock till en annan markundersökning som gjorts 1989 både norr och söder om den nu aktuella marken och som visar att den består av sand och torv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om