Kommunens största satsning invigd

Eleverna och skolpersonalen har nu också formellt fått sin nyrenoverade gymnasieskola. Byggarna lyfte på hjälmen, kommunalrådet kom med en oskriven bok till gymnasiechefen som i sin tur lämnade över den invigda skolan till personalen och eleverna. Allt gick som en dans. Det var väl egentligen bara skolverkets utsände som fick vissa problem med sitt invigningstal...

Gymnasiechefen Lena Högback Nimhed och kommunalrådet Carl-Axel Centerstig.

Gymnasiechefen Lena Högback Nimhed och kommunalrådet Carl-Axel Centerstig.

Foto:

Vimmerby2009-09-19 04:05


På dagen ett år och en dag efter att första spiken slagits i som en symbolisk start för ombyggnationen och renoveringen av gymnasieskolan i Vimmerby var det dags för invigning av de nya lokalerna.
Efter en morgontidig uppvärmning av Vimmerby Blåsorkester och Kulturskolans drillflickor hälsade den byggansvarige rektorn Lars-Gunnar Fransson välkommen och gav ordet till Skanskas distriktschef Håkan Isfalk.
Han berättade om det tajt tidsschemat byggarna ställts inför men att det nu 100 000 yrkesarbetande timmar och 70 000 koppar kaffe senare står en ny skola färdig.

Framtidsfokus
- Mycket tack vare det utmärkta samarbete vi haft med skolan och med Vimmerby kommun, sade han och gav särskilt beröm till fastighetsavdelningens Mari Sellin och Bo Lennstam samt skolans Lars-Gunnar Fransson och vaktmäatsren Roger Olsson.
Han tyckte också att det är modigt av kommunen att satsa så mycket pengar som över 100 miljoner kronor på att bygga om en skola.
- Det är fokus på framtiden och det ska ni vara stolta över i Vimmerby. Nu lyfter vi byggjobbare på hjälmen, bygget är klart och skolan är er.
Kommunalrådet Carl-Axel Centerstig, höll fram att det är fantastiskt att en lång längtan är över.
- Efter många våndor tog vi beslutet att satsa på ett kunskapscentrum för kommunens alla ungdomar. Det är den största ekonomiska satsningen i kommunens historia och det känns bra att det är ungdomarna som är målgrupp för den sade han och tackade , särskilt elever och personal som stått för en uppoffrande prestation i tillfälliga lokaler och baracker under byggåret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om