Koncernen har tagit över - byter ut lokal chef

Koncernen Landrins Bil har nu tagit över efter Holmströms i både Vimmerby och Västervik. En av de första åtgärderna är att den lokala platschefen ersätts.

Kenneth Landrin, vice vd för Landrins Bil AB med anläggningar på en rad platser från Lund i söder till Sundvall i norr har nu också tagit över anläggningarna efter Holmströms i Vimmerby och Västervik.

Kenneth Landrin, vice vd för Landrins Bil AB med anläggningar på en rad platser från Lund i söder till Sundvall i norr har nu också tagit över anläggningarna efter Holmströms i Vimmerby och Västervik.

Foto: Pressbild

Vimmerby2020-11-16 15:00

Istället blir koncernens operativa chef Roger Barrögård ny platschef för anläggningarna i både Vimmerby och Västervik.

– Vi vill sätta vår profil och implementera våra processer. Det är inget speciellt, vi gjorde samma sak i Sundsvall för ett par år sen. Den tidigare platschefen har erbjudits annan tjänst, säger Kenneht Landrin, vice vd för Landrins Bil AB.

Kenneth Landring ser det som en permanent lösning.

– Roger kommer att vara där tills vidare det finns inget annat planerat, säger han.

I början av juli kunde vi avslöja nyheten att anrika Holmströms Bil AB köpts av koncernen Landrings Bil AB. Den 1 september tog den nya ägaren över anläggningarna i både Vimmerby och Västervik och nu har även andra förändringar än att byta skyltarna på bilhallarna börjat ske. 

– Vi håller på att blåsa lite liv i försäljningen på orterna och bygga in lite Landrinsanda i bolaget. Vi har vuxit ganska rejält i 10-15 år och varit framgångsrika och vi hittat vårt koncept för hur vi vill driva verksamheten och vi mäter med olika nyckeltal för göra bolaget mer lönsamt på de nivåer som vi vill att det ska vara, säger Kenneth Landrin.

Vad innebär Landrinsanda för anläggningarna i Vimmerby och Västervik?

– Det innebär att vi implementerar våra processer och rutiner och där har en stor fördel i våra centraliserade verksamheter som vi kan dra nytta av även här.

– Marknaden är pressad av höga kostnader på grund av omställningen från bensin- och diesel till el- och hybrider. Det är särskilt svårt för biltillverkarna, men i slutänden blir även vi drabbade av det som man pratar om som ett paradigmskifte inom bilbranschen, säger han.

Några förändringar av personalstyrkan i Småland finns det inga planer på.

– Nej, utan det handlar om att vi ska utföra försäljning och tjänster i en tid när vissa märken drar sig ur mindre orter, men vi har varit ganska bra på att motverka det genom att optimera lokalt med hjälp av synergierna när vi blivit större.

Kan utbudet av bilmärken i Vimmerby ändras, exempel att Mercedes kommer tillbaka?

– Helt omöjligt är det inte, men det viktigaste är att vi behåller servicen till våra kunder som vi för ser med bilar från Västervik. Så vi spinner vidare på det som är så länge, men vi är ett bolag som vill växa så ser vi bara möjligheter lär vi tar vara på det.

Den tidigare platschefen avböjer att kommentera.

Karta: Landrins Bil i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!