Wael Altamer, 27, öppnade konditori på Sevedegatan förra året. Och uppenbarligen har hans internationella bakverk, allt från svenskt till franska éclairer, gått som smör i Vimmerby.
– Det är alltid osäkert när man startar något nytt, och jag har bara varit anställd tidigare så det var spännande att öppna eget företag. Men det har ju gått bra, faktiskt.
Det är framförallt de femtontalet sittplatser i nuvarande kafédelen som inte riktigt motsvarar rörelsens behov.
– Ofta kommer det mycket folk på en gång och då får inte alla plats här. I de nya lokalerna, som är 154 kvadratmeter totalt, kommer jag att kunna ta emot uppemot 40 gäster inomhus och kanske lika många på uteserveringen. Det kommer att bli jättebra och det är också mycket folk i rörelse kring Coop och Apoteket.
Wael Altamer är utbildad bagare och konditor från Syrien, där han också arbetat inom yrket på flera internationella hotell och restauranger innan han kom till Sverige för tre år sedan.
Precis som tidigare kommer han att fortsätta att baka alla sina produkter själv. Ett nytt kök är under byggnation i de nya lokalerna och Wael öppnar på Norrtullsgatan, när ombyggnationen är klar och all utrustning är på plats.
– Jag hoppas att det blir klart till 1 maj. Jag har mycket bra hjälp av fastighetsägaren, så det känns väldigt positivt.
I och med att jag får ett större kök kommer jag också att baka lite mer saker, det blir smörgåsar och fler tårtor och annat.
Fastighetsägaren Johan Hemmingsson är glad över att få den driftige unge konditorn som hyresgäst till lokaler som länge stått tomma.
– Jag har en förhoppning om att vi som fastighetsägare och Wael som verksamhetsutövare tillsammans kan skapa en attraktiv och fin mötespunkt och därigenom bidra till Vimmerbys attraktionskraft.
Wael Altamer har idag en anställd, men räknar med att också personalstyrkan ska bli större när han uppgraderar konditoriet.
– Det kan bli tre eller fyra, inte minst under sommaren räknar jag med att det behövs fler anställda.