Konst i ladugård

På fredag öppnar konstnär Birgitta Romare sin Haga konstlagård i Pipetorp. Premiärutställningen blir av familjär karaktär - Birgitta ställer ut tillsammans med sonen Anders och i kaffestugan säljer dottern Karin egendesignade smycken.

Vimmerby2005-06-28 06:40

Idyll må vara ett slitet ord, men i Pipetorp utanför Tuna är det precis vad det är. Det är i dagarna tre år sedan Birgitta Romare kunde ta sitt pick och pack och äntligen flytta tillbaka till Småland. Född i Eksjö kände hon suget efter barndomens landskap och när alla fyra barnen flyttat söderöver för jobb och utbildning kändes boendet i Muskus några mil från Arvidsjaur, där blåsippor och fruktträd aldrig visar att våren är på väg, som ett avslutat kapitel.
- Jag visste bara att jag ville till Småland, men det tog några år innan jag hittade hit, säger hon och sveper med armen runt Pipetorp, där 150-årig mangårdsbyggnad, charmig lillstuga och ladugård som gjord för konstnärsateljé nu är hennes drömlika verklighet.
Gammeltuppen och gammelhönan följde med i bilen från Muskus tillsammans med katterna och den resan måste ju ha varit rena rama äventyret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om