Konstgräs 2009

Vimmerby IF har tröttnat att vänta på att kommuns ska lösa markfrågan vid Ceosvallen. Behovet av en träningsplan med konstgräs är akut. Nu ger kultur- och fritidsnämnden sitt stöd till VIF:s förslag att konstgräsplan byggs nästa år - oavsett om markfrågan är löst eller inte.

Foto:

Vimmerby2008-12-16 07:30

- Det måste verkligen ske något nu så att VIF får sin konstgräsplan åtminstone, säger nämndens ordförande Annika Carlson, m.
Vimmerby IF har lagt fram ett förslag för nämnden för hur Arena Ceos kan utvecklas i tre etapper.
Den första etappen är given - en konstgräsplan.
- Vi måste och det snarast komma till en lösning när det gäller en träningsplan. Irritationen växer i all led i föreningen och det håller inte längre att hänvisa till en pågående rättsprocess, skriver föreningen till nämnden.
Där presenteras också två alternativ för hur en träningsplan kan bli färdigställd under 2009.
I alternativ utgår VIF från att kommunen inte når någon uppgörelse när det gäller marken, utan tänker sig en konstgräsplan på mark som redan idag ägs av kommunen. Skissen visar att konstgräsplanen kan läggas på mark direkt in till där klubblokalen och serveringen ligger i dag.
Två tänkbara snarlika placeringar finns, båda kräver dock att baracken flyttas. Det ställer i sin tur till dilemmat att det blir byggnation över befintliga ledningar, men i avvaktan på att en ny huvudarena byggs måste baracken få en tillfällig placering.
Det andra placeringsalternativet av konstgräsplanen bygger på att kommunen löser behovet av mark intill Ceosvallen. Det anser VIF är det bästa och vill i så fall bygga konstgräsplanen väster om den Lokalgata och GC-väg som är tänkt rakt in i området från Falkängsgatans förlängning räknat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om