Köpte hel by i Brånhult

För några år sedan gjorde Torsten Johansson en uppseendeväckande affär när han köpte Brånhult, Målen, 13 kilometer väster om Vimmerby, mot Rumskulla. Nu är hela "byn" med tio byggnader, såld igen. Till Renate Endres, Virserum som driver reseföretaget "Renates roliga resor". - Ja, vi har väl tänkt oss att det ska bli lite av vandrarhem över det hela, säger Renate.

Vimmerby2007-01-13 12:08

Det här handlar om köpet av en hel 1800-tals by med totalt tio byggnader med bland annat tre boningshus, torpstuga och stor ladugård. Tomtarealen är på hela 13.474 kvadratmeter.
Platsen är Brånhult, Målen, som är strategiskt placerad utanför Vimmerby där främst tyskar kan få en naturupplevelse utöver vad de är vana vid.
För ett antal år sedan köpte Torsten Johansson den här byn, men nu har han alltså sålt den vidare via Fastighetsbyrån i Vimmerby.
- Hela byn har varit till salu under en längre tid och nu nappade ett reseföretag i området, säger Sören Andersson mäklare på Fastighetsbyrån.
Köpare är familjeföretaget "Renates roliga resor" som har sitt säte i Virserum och drivs av Renate Endres. År 2005 fick hon pris som "årets nyföretagare" i Hultsfreds kommun och utvecklingen av företaget tycks gå vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om