Korduner kvar som förbundsdirektör

Hon kallades in som räddaren i nöden. Nu får Susanne Korduner fortsatt förtroende som förbundsdirektör för Itsam. - Jag kan tänka mig att jag är kvar på den här posten i fem år, säger hon.

Fortsatt förtroende. Susanne Korduner stannar på posten som förbundsdirektör för kommunalförbundet Itsam.

Fortsatt förtroende. Susanne Korduner stannar på posten som förbundsdirektör för kommunalförbundet Itsam.

Foto:

Vimmerby2014-04-24 06:11


När den tidigare direktören Alberto Necovski sparkades i vintras utsågs Susanne Korduner till tillförordnad förbundsdirektör. Nu får hon tjänsten permanent, sedan rekryteringsprocessen med tio sökande avslutats.
- Det är klart att jag är glad. Det här är en stor utmaning och det ska bli spännande att jobba vidare med vår kompetenta personal. Jag vill slutföra det vi har påbörjat.
Varför tror du att du får behålla tjänsten?
- Jag tror att det handlar om förtroende. Vi har tagit tag i saker i tur och ordning och rett ut de värsta sakerna. Sedan vill jag vara så transparent som möjligt. Allt ska fram.

Hård kritik
Kommunalförbundet Itsam, en gemensam it-förvaltning för fem östgötakommuner samt Vimmerby, kritiserades hårt i höstas. Bland annat framkom det att Itsam hade dålig koll på sina utrikes tjänsteresor, brast i sina upphandlingsprocesser, och att flera anställda hade betydande förmåner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om