Kors, så dålig vägmarkering

Det blev ingen långlivad kampanj med träkors på riksväg 34 mellan Vimmerby och Målilla. Nu har/ska vägkorsen plockas bort efter kritik från både Vägverket och bilisterna.

I maj månad satte Motormännen upp 16 träkors på riksväg 34 mellan Målilla och Vimmerby. Men nu plockas de bort efter kritik från bilister och Vägverket.

I maj månad satte Motormännen upp 16 träkors på riksväg 34 mellan Målilla och Vimmerby. Men nu plockas de bort efter kritik från bilister och Vägverket.

Foto:

Vimmerby2007-07-03 07:05

Det var i mitten av maj månad som Motormännen gick ut med en landsomfattande kampanj där illröda träkors sattes upp på svårt olycksdrabbade vägar. Meningen var att korsen skulle symbolisera människor som har dödats eller skadats i trafiken.
Men kampanjen fick inte alls det positiva genomslag som Motormännen hade hoppats på.
Bilisterna blev snarare uppretade och arga över korsen och Vägverket hade inte en aning om att kampanjen genomfördes. Det krävs tillstånd för att sätta upp skyltar inom vägområdet.
På riksväg 34 mellan Vimmerby och Målilla kom det upp 16 vägkors och uppretade bilister hörde av sig första dagarna. Vägen är ju inte ens en olycksdrabbad väg, kommenterade många.
Också på riksväg 36 utanför Borensberg i Östergötland kom det upp kors och även här protesterade bilisterna och Vägverket.
Men Motormännen förstår inte kritiken.
- Den här kampanjen är snäll i jämförelse med exempelvis de likkistor som ställs ut för att markera farliga vägavsnitt i Tyskland, säger Motormännen.
- Vi har undvikit att placera vägkorsen där det har skett dödsolyckor. Meningen är att korsen ska påminna om olyckor med dödade och svårt skadade. Kampanjen riktar sig också till politiker att mera pengar måste avsättas till vägsäkerhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om