Körskolan satsar på webbaserad undervisning

Många verksamheter har fått stänga igen för att minska smittspridningen. På Tomas Monells trafikskolor sitter lärarna fortfarande i bilen med sina elever.

Carl-Johan Monell, körskollärare, berättar att alla elever spritar av ratten och växelspaken innan de lämnar bilen.

Carl-Johan Monell, körskollärare, berättar att alla elever spritar av ratten och växelspaken innan de lämnar bilen.

Foto: Märta Svensson

Vimmerby2020-08-30 18:00

Hur har ni anpassat er verksamhet?

– Vi har haft webbaserad undervisning. Det har varit nytt och spännande. Det gick bra på teoriprovet för nästan alla på första försöket. Det har känts lite som att man för en monolog för man får inte så mycket feedback, säger Carl-Johan Monell, körskollärare tillika delägare vid Tomas Monells trafikskolor.

En nackdel som finns enligt Monell är att fokuset kan brista när man tittar på en skärm.

– Av ren hyfs kanske man inte sitter och kollar på mobilen på en föreläsning. På datorn kan det dyka upp saker som är mer intressanta.

I våras när pandemin bröt ut var det en del med symtom som avbokade sina körlektioner. Några elever var i riskgrupp och ville därför inte komma till körskolan.

undefined
Körskolan har längre väntetider nu än vad de brukar ha vid den här tiden på året. Trafikverket har färre prov och fyller inte salarna på grund av smittan.

Sitter ni i samma bil som eleverna?

– Ja det gör vi. Vi har försökt att begränsa antalet som sitter i bilen så vi inte har proppfyllda bilar från och till halkbanan.

När ni har körlektion sitter ni närmare varandra än två meter. Hur fungerar det?

– Man skulle kunna ha en plexiglasskiva men det är osäkert också för att jag kan behöva ta tag i ratten. Ibland räcker det inte att bara bromsa. Om någon känner sig osäker får den stanna hemma.

Några regler på att man inte får sitta nära varandra finns inte.

– Precis som alla andra verksamheter så ska vi anpassa vår verksamhet för att minska trängsel. På introduktionskurserna har vi minskat för att inte sitta för nära varandra. Vi försöker ha så mycket som möjligt utomhus.

Karta: Tomas Monells Trafikskolor AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!