Korskyrkan tvingas flytta – elkostnaderna är för höga

På grund av de höga elpriserna flyttar nu Korskyrkan i Vimmerby sin verksamhet till en mindre lokal i stan.

Elpriserna sticker iväg och på grund av det tvingas Korskyrkan i Vimmerby flytta verksamheten till mindre lokaler. Korskyrkans lokaler på östra Tullportsgatan kommer tillsvidare bara ha underhållsvärme.

Elpriserna sticker iväg och på grund av det tvingas Korskyrkan i Vimmerby flytta verksamheten till mindre lokaler. Korskyrkans lokaler på östra Tullportsgatan kommer tillsvidare bara ha underhållsvärme.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-09-26 11:08

Jörgen Henriksson, som delar ordförandeskapet i Korskyrkan med Joacim Holmström, berättar att man kommer att flytta all verksamhet från lokalen på Östra Tullportsgatan till det vita huset på Drottninggatan, som ligger bredvid Kulturskolan och just nu huserar städföretaget Mitt hem. Lokalen ägs sedan tidigare av Korskyrkan. 

undefined
Lokalen på Drottninggatan ägs sedan tidigare av Korskyrkan.

– Vi kan inte vänta på att kostnaderna ska komma och vi behöver göra någonting eftersom elpriserna sticker iväg. Vi kommer att köra en testmånad och utvärdera så att det fungerar att ha verksamhet i den mindre lokalen, säger han till Vimmerby Tidning.

Från och med i helgen sker alltså alla gudstjänster, tisdagssamlingar, tonårsverksamhet, konfirmation och annan verksamhet i den nya lokalen. På en genomsnittlig gudstjänst kommer mellan 40 och 80 personer. 

undefined
Från och med i helgen sker alla gudstjänster, tisdagssamlingar, tonårsverksamhet, konfirmation och annan verksamhet i lokalen på Drottninggatan.

– Som det ser ut nu kommer vi att få plats men i annat fall får vi göra så att vi delar på de samlingar som är störst och ha flera mindre istället. Det är det vi ska prova, säger Jörgen Henriksson.

Vad händer med lokalen på Östra Tullportsgatan nu?

– Vi kommer att dra ner och bara ha underhållsvärme. Vi går dit emellanåt och tömmer postlådan.

Ordföranden säger att flytten till Drottninggatan är tillfällig och att man får se hur framtiden blir och när man kan flytta tillbaka.

– På ett sätt är det faktiskt en trevligare miljö. Man sitter kring småbord istället för att se varandra i nacken under gudstjänster. Man kommer närmre varandra på ett positivt sätt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!